2007-10-14

Dagens

Lunch: Tortellonigratäng med sojabönor och tomater

* Coops tortelloni med pesto
* 2 tomater, grovhackade (och utan den vattniga mitten) * en näve kokta sojabönor
* norrmejerier pastagrädde (ost)

Serverat med sockerärtor och gurka




Middag: Räk- och saffranssås med spagetti
* 1 gul lök
* 1 pkt saffran
* 1 burk lätt creme fraiche
* 1/2 fiskbuljongtärning
* skal och saft från 1 lime
* 400 g räkor
* salt & peppar




Fräs löken i olivolja. Tillsätt creme fraiche, buljong, saffran och lime. Låt puttra ett tag och tillsätt sen räkorna. Värm bara, så räkorna inte blir sega. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har alltid varit lite rädd för saffran i mat, men det verkar som jag ska ta mod till mej nu. Kåldolmar har jag hör och häpna aldrig gjort egna, men det kan också vara dags. Och en veg-variant lär som en utmaning. Ska fundera.