2007-01-18

Stekt fiskfilé med räk- och champinjonstuvning

Det här receptet kom min mor på förra året. Det är hur gott som helst!

2 portioner

2-4 fiskfiléer (t.ex. rödspätta) beroende på storlek
smör till stekning
salt
peppar

stuvning
smör till stekningen
liten gul lök, finhackad
2-3 dl tinade, skalade räkor
2 dl hackade champinjoner
1 dl Milda MiniMat
2 dl riven ost, 17%
salt
vitlökspeppar

Stek fisken (om det är stora filéer, dela dem på två delar) och lägg upp på en tallrik. Fördela stuvningen på hälften av fílédelarna och lägg de andra över, så att det blir som en "dubbelmacka". Servera med en bönsallad, så håller hela måltiden ett lågt GI.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där verkade verkligen smaskens. Jag åt just min favoritbönsallad med kidneybönor, kikärtor, kronärtskockor, ruccola och körsbärstomater tillsammans med ungsstekta kycklingfiléer och en lätt yoghurtsås. Det var också smakfullt.

Nu är du i favoriterna så he ä ba' tä å skriv'.

Elisabeth Biström sa...

Det här är ju bra, riktigt bra. Men duw jöra aller palt'n? Je håva int na bra recept.