Plättar behöver inte vara gjorda på bara vetemjöl och serverade med söt sylt.
6 dl mjölk (sojamjölk eller havremjölk funkar också jättebra)
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl vetegroddar
0,5 dl Kruska kli
salt
(ev. grovrivna morötter)
Vispa först en slät, tjock smet av mjöl, salt och 3 dl mjölk. Vispa sen ner äggen, ett och ett.
Tillsätt resten av mjölken. Grädda på medelhög värme (3-4).
Servera med grovrivna morötter och keso. Jag brukar ta keso feta/oliv, men det går bra med någon annan smak eller naturell. Det är i alla fall ett jättebra sätt att variera rätten på.
2007-05-07
Grova plättar med keso och rivna morötter
Publicerat av Jenny Grannas kl. 7.5.07 Etiketter: husmanskost, nyttigheter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar